Правителството Борисов - 3 оцеля и при гласуването на четвъртия вот на недоверие. За събарянето на властта гласуваха 102 депутати от БСП и ДПС. Против бяха 124 - от ГЕРБ, Обединени патриоти, както и независимите.

9 гласуваха "въздържал се" - депутатите от "Воля".

Борисов маргинализирал парламента, обвини БСП

Борисов маргинализирал парламента, обвини БСП

Вотът на недоверие не мина

Реализацията Ви беше слаба, това заяви Даниела Дариткова. Дори слайдшоуто ви беше слабо, обвини тя опозицията. Според нея левите плашели хората. Герберите недоумяват как стогодишна партия може да изпадне в такава безидейност.

Дариткова попита кой ще понесе отговорността за проваления вот. Тя изрази надежда социалистите да не разстроят толкова, че пак да изпаднат в нелегалност.

Нинова пита народа: Гласувахте да дишате рак и да пиете отрова ли?

Нинова пита народа: Гласувахте да дишате рак и да пиете отрова ли?

Живеем в нестабилност, създадена от управлението

В България няма сериозна криза в екологията, каза и Спас Гърневски. Имало локален проблем. Правителството реагира адекватно, категоричен бе той. БСП пък бягала от отговорност за състоянието на водопреносната мрежа. Според него червената номенклатура сега се опитвала да лови риба в пресъхналия пернишки язовир.

Решаването на водната криза няма как да се реши с конституционна криза, обяви и Красимир Ципов. Не се чуло нито едно сериозно предложение как да се реши кризата с водата в Перник.