Цялата ПГ на БСП излезе на трибуната на Народното събрание след неуспешния вот на недоверие. Лидерът Корнелия Нинова подчерта, че тази власт може да се задържи само със заплахи. Първо заплашвали опозицията, после се заплашвали журналистите.

Мина се през бизнеса, който също подложихте на натиск и страх, каза тя. Заплашвали са и протестиращи, обгазявали са свободно протестиращи българи срещу политиката на правителството.

Властта стигнала с репресиите и до президента. Ако Румен Радев бил послушен снощи нямало да се слушат СРС-та. Огласяването на СРС-та е противозаконно поне според няколко закона, каза Нинова. Това било опит за сплашване на държавния глава, според нея.

Живеем в нестабилност, създадена от управлението, заяви Нинова и допълни, че се разгражда държавността, а управляващите погазват тихомълком Конституцията.

Вие за това ли гласувахте - да дишате рак и да пиете отрова, обърна се тя към избирателите на ГЕРБ. Ние от БСП не се страхуваме, каза Нинова. Бъдете смели, тази промяна е възможна и зависи от нас, увери още тя.