Премиерът Бойко Борисов е разпоредил на Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ) и Българска агенция за безопасност на храните (БАБХ) за процедури по пръскане срещу насекомите и комарите там, където има нужда.

Коментарът си той направи при представянето на резултатите от първото тримесечие на 2019 г. за тенденциите и нивата на незаконна търговия с цигари от проучването на празните опаковки. 

Бум на тигрови комари в Кърджали

Бум на тигрови комари в Кърджали

Именно те са разпространителите на западнонилска треска

От Земеделското министерство трябва да предупредят пчеларите, за да не се навреди на друг сектор. "В рамките на утрешния ден Министерство на вътрешните работи също ще предупреждава, за да се спасят хората от това бедствие", увери премиерът Борисов.

Борисов иска да има повече информация за това каква работа се върши в борбата с незаконните горива, ТЕЛК-овете и болничните, които по думите му досега са над 3.5 милиона. "Някой си пълни джобчетата с раздаването на болнични листове", негодува премиерът. 

Премиерът негодува и че: "има хора, които взимат болнични и отиват да берат гъби, ябълки и ягоди, като през това време си им текат заплатките".

По думите на Борисов, на него никак не му е приятно да се арестуват доктори и медицински лица, но да спрат тази практика, защото много сериозно са се заели с нея. 

Икономиката изсветлява, отчете премиерът

Икономиката изсветлява, отчете премиерът

С 5 млрд. лв. са намалели касовите наличности на фирмите за 2018 г.