България е много важен член на ЕС. Това заяви председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен след срещата си с премиера Бойко Борисов.

Тя лично благодари за подкрепата на България тя да оглави ЕК.

В Европа можем да успеем,ако обединим силите си, подчерта фон дер Лайен. Трябва да си говорим повече, смята още председателят на ЕК. Тя е на мнение, че има много предизвикателства пред ЕС.

Председателят на ЕК оценява приноса на страните от централна и Източна Европа за общността. Ние сме 100% зад България, отбеляза тя. 

Според нея е важно да се инвестира в образованието и дигитализацията, в иновации. Председателят на ЕК ни похвали за инвестициите в университетските и учителските заплати.

Виждаме държава, която просперира, доволна е Урсула фон дер Лайен. Тя е убедена, че ще се намери решение за ресора на българския еврокомисар.

Премиерът Бойко Борисов на свой ред отново ни похвали с успешното председателство на ЕС. По думите му успехите на страната били резултата от много работа, от много лидерство. Важни са хората, категоричен е той.

Централна и източна Европа имат много потенциал, убеден е министър-председателят. Западът е длъжен да инвестира много пари, смята той и подчерта, че много мозъци от региона отишли в Западна Европа.

Борисов се зачуди какво ли щяха да пишат за него, ако той затвори парламента, както се случи във Великобритания.

Според него трябва да се инвестира и в околна среда. Българите забравиха какво е да има мигранти по улиците, хвали ни още премиерът. Следващата седмица той очаква да се подпише Балкански поток.

Премиерът похвали и служителите на МВР, които разкрили жестокото убийство с намерените трупове край Негован. Иначе той е убеден, че Урсула фон дер Лайен пак ще дойде у нас.