От пресцентъра на правителството отричат тиражирана в публичното пространство информация, че премиерът Бойко Борисов е поканен утре в Европейския парламент за дебат за върховенството на закона в България.

Нито премиерът Борисов, нито който и да е член на българското правителство имат покана за предстоящото на 10 септември заседание на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи на Европейския парламент LIBE, посочват от правителствения пресцентър.

Те посочват, че регламентът на предвиденото в дневния ред изслушване на заместник-председателя на Европейската комисия Вера Йоурова относно Механизма за сътрудничество и проверка не допуска изразяване на становище от българското правителство.

На запитване от страна на Постоянното представителство на страната ни към ЕС в Брюксел е бил получен отговор от Секретариата на Европейския парламент, че няма да бъде канен представител на правителството, тъй като целта е да се обсъди позицията на Европейската комисия относно Механизма от членовете на комисията.