"Аз - като кмет на столицата, и президентът Георги Първанов - като държавен глава, имаме перфектни, работни и институционални отношения, но това на никой не дава право да си прави упражнения върху нас двамата".

Това каза кметът Бойко Борисов в отговор на журналистически въпрос "в един отбор ли е с президента Първанов", предаде БТА.

Припомняме, лидерът на ДСБ Иван Костов заяви вчера в сутрешния блок на Нова телевизия, че ГЕРБ чука на вратата на ДСБно от партията на столичния кмет трябва да свършат определени неща преди да се премине към съвместна работа.

Едно от тях е ГЕРБ да определят държавния глава Първанов като архитект на управляващата коалиция, а не да го оставят като мост между себе си и нея.

В същото време в пространно интервю за в-к "Труд" Първанов заявява, че по време на футболни срещи, отборът, в който са те с Борисов винаги печели.
Не знам кой иска насила да ни събере и в политиката, отбелязва Първанов, коментирайки определението на политолога Гамизов, че и двамата с Борисов са в отбора на недемократите.

"Президентът Първанов в цялата си съзнателна история е ръководил БСП, която е основен противник на ГЕРБ. Първанов създаде това правителство, той е човекът, който направи тройната коалиция, той е човекът, който извади премиера от никъде и го направи премиер, направи го лидер на партията", посочи Борисов.

За разлика от други, ГЕРБ е политическа партия, която ще управлява България, и дори да няма предсрочни избори, минимум три и половина години ще трябва да управлява с държавен глава Георги Първанов, заяви Бойко Борисов.