Да направят така, че българите да не протестират и да избират други дестинации. Защото това, че българите ходят примерно в Гърция и избират други дестинации - това е протест. Това коментира премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос за исканията на превозвачите, туроператорите и екскурзоводите, които в този момент бяха под прозорците на Министерски съвет.

Премиерът инспектира заедно с регионалния министър Петя Аврамова строителството на скоростната отсечка, която ще свързва Видин с АМ "Хемус". Превозвачите и туроператорите искат реално подпомагане от държавата и среща с премиера Борисов.

SOS от ничията земя на българския туризъм

SOS от ничията земя на българския туризъм

Протест пред Министерски съвет иска разговор с Борисов

По думите на премиера всички действия на държавата са грантове, включително и мярката 60/40. А превозвачите искат грантове.

Редно ли е да даваме пари, а българите да отиват в Гърция, пита обаче Борисов, подчертавайки че даването на пари е даване от парите на данъкоплатците и това би означавало да се вземат пари например от Северна България и да се дадат на едни хора.

Затова и Борисов настоява на първо място туристическият бранш да обърне повече внимание на българския турист и да го привлече с "риба, обслужване, чистота и безопасност на хотели". Инициативата трябва да е в самия сектор, според Борисов.

Той подчерта, че сме отворили границите на България 2-3 седмици преди другите държави. "Бяхме предпазливи и това ни се отплати. Българската икономика и стопанство заработиха по-рано", заяви премиерът Бойко Борисов.

"Колкото искат проекти да направят. Това само ме прави по-силен. Ние правим нашия проект тук - Ботевград-Мездра", заяви премиерът Борисов в отговор на журналистически въпроси за евентуалната поява на нови политически проекти, какъвто анонсира миналата седмица от Дубай бизнесменът Васил Божков.

"Няма лоша реклама - колкото искат да пишат, да говорят, да обясняват. Колкото повече правим, толкова ги е по-яд, защото няма какво да покажат", каза още министър-председателят, заявявайки отново, че не се интересува от никакви колажи, монтажи и карикатури. Той възприема атаките срещу партията си и срещу себе си като поредните преди избори.