В НДК се състоя работна среща на членовете на бъдещата партия ГЕРБ. Бяха подадени повече от 1000 молби и декларации за постъпване в новата партия ГЕРБ, която предстои да бъде учредена на 3 декември.

Неформалният лидер на ГЕРБ и столичен кмет Бойко Борисов формулира основните принципи, които ще залегнат в платформата и веруюто на партия ГЕРБ.

Ние ще бъдем първата българска антикорупционна партия. Наши приоритети ще бъдат националната сигурност, борбата с организираната престъпност и промените в съдебната система. Ние няма да бъдем партия, затворена сама в себе си, продължи Борисов.

В нашата партия ще бъдат добре дошли и онези българи мюсюлмани, които искат да дадат своя принос за бъдещето на България, подчерта Борисов. Втори важен приоритет в нашата платформа ще бъде християнското семейство.

Ще настояваме за строги санкции на онези родители, които не се грижат за децата си в това число и затвор, подчерта Борисов.

Защото това, което виждаме напоследък - насилието сред младите хора, се дължи именно на обстоятелството, че много родители не се грижат за децата си, уточни той.

Един учител може да научи едно дете на знание - на четене, писане и смятане, но не може да формира в него добър гражданин.

Ще предложим такъв закон, който да задължи родителите да се грижат за децата си, уточни Бойко Борисов. Този закон трябва да бъде гласуван в българския парламент, допълни той.

От друга страна ще дадем възможност на работещите хора в България, които трябва да се превърнат в мотора на нашето общество, честно да работят и да обявяват своите доходи, без да се притесняват, както е в момента.
Тук Борисов даде пример, че за доход от 100 лева данъкът ще бъде 10 лева, а не както в момента  - многократно завишен.

Крайно време е, продължи неформалният лидер на ГЕРБ, да се въведе ред и в столичния общински съвет.
Нещата там са невероятни, допълни екс-генералът и разкри неща от кухнята на общината.

Той разказа за най-пресния си конфликт със столичните общинари.
Поводът е предложението му едно разрешение за строителство да струва 20 лева.
Ако беше прието моето предложение, продължи Борисов, в бюджета на столичната община щяха да постъпят 25 млн. лева, с които щеше да бъде решен проблемът с дупките на софийските улици, а можеше да стигнат и за нещо повече.

Бях съгласен и на компромис - 14 лева, продължи Борисов, но столичният общински съвет, който се състои 61 членове, е направил нещо нечувано, направил е така, че е намалил разрешението за строителство от 20 лева на 2 лева.

Ние ще бъдем партия ,която мисли за европейското бъдеще на България, продължи Бойко Борисов.
Мога дебело да подчертая, че стабилни Балкани ще има, когато всички балкански държави влязат в ЕС. Нашата партия ще защитава националните интереси. Ние вече изпратихме писмо до председателя на Европейския парламент, в което настояваме за правилна преценка на ситуацията около атомната електроцентрала "Козлодуй".

На въпрос на членове на ГЕРБ какви мерки ще предприеме спрямо закононарушителите Борисов уточни, че откакто е станал столичен кмет,  вече има редица дела, внесени в прокуратурата.
Тук той припомни скандално известния бивш шеф на Топлофикация Валентин Димитров, известен още като "Вальо Топлото".

Аз ви обещавам, заяви пред своите членове Бойко Борисов, че ако ние спечелим на изборите, нещата ще се променят. Ще бъде потърсена сметка на всички крадци в момента. Това съответно ще повиши реномето на България не само в ЕС, но и в света.
Няма да бъдем, както е сега в момента тройната коалиция - всички те се обгрижват взаимно и за това няма виновни, подчерта екс-генералът.