Обещавам, когато следващият път стана премиер, ще поръчам в Русия една Лада Нива да я бронират и ще се возя само с нея.

Такова обещание даде на журналистите видимо изнервения премиер в оставка Бойко Борисов.

Аз имам няколко смъртни присъди от международни босове, които съм залавял, припомни Борисов. След като върна мандата за съставяне на правителство Бойко Борисов бе засечен от разнородни въпроси, включително и по казуса в луксозните автомобили, които ползват НСО, дарени им от горските стопанства.

Борисов обясни, че е разговарял с шефа на НСО автомобилите да бъдат върнати, тъй като и от бюджета могат да се снабдят, така че да има джипове и едните, и другите.

Борисов обясни и че тези 6-7 коли се използват ротационно и той лично си спомня, че е возил Дейвид Камерън на границата с Турция с такъв автомобил, а в следствие на това българите са получили "40 рейнджроувъра безвъзмездно". След това с него возих и Виктор Орбан", посочи Борисов и обясни, че благодарение на него от срещата на Висшеградската четворка в Братислава само България целево е получила 320 млн. лв.

Борисов припомни и че с тези джипове са возени вътрешните министри на Австрия, на Германия, а сега на 12-ти декември 12 чисто нови джипа за границата ще дойдат от канцлера на Германия. А с парите, които са издействани ще се купят още 470 нови автомобили. Вие ми се огледахте, че когато съм ходил по нощите в Харманли съм се возил в този джип.

"С тези коли е обезпечавана моята сигурност. Ако вие искате да ме изкарате като пушечно месо в небронирана кола - добре ще поема и този риск за себе си, но ще бронирам една лада нива и ще се возя с нея", ядоса се още повече Борисов. Той се закани, че лично ще говори с президента Путин, който не вярва да му откаже бронирана Лада Нива. "За да сте доволни", обърна се премиерът в оставка към журналистите.

Той ги изпрати обаче да снимат и президента Радев с какви коли се вози и какви коли ще дойдат специално за него.