"Аз моя ангажимент ще го изпълня, каквото съм казал, ще стане. Стадион "Христо Ботев" ще бъде построен, защото съм обещал. Ще осигурим парите, но при едно условие - стадионът да е общински." Това заяви премиерът Бойко Борисов в Пловдив, цитиран от bTV.

Той уточни, че в момента се търси законен начин за прекратяване на концесията, за да може Общинския съвет да поиска официално помощ от държавата.

По думите му се е видяло, че собственикът на "Ботев" не може да построи стадиона.

В присъствието на Борисов и на министъра на младежта и спорта Красен Кралев, феновете на "Ботев" получиха уверение през лятото на 2019 г., че ремонтът на стадиона ще започне. 

"Ще осигурим парите, а общината ще построи стадиона. После може да го отдаде на футболния клуб под наем. Това е единственият начин стадионът да стане с държавна помощ", подчерта премиерът.

Според Борисов построяването на стадион не е приоритет в момента за жителите на Пловдив.

Той отбеляза, че Пловдив има по-голяма нужда от нов мост над Марица и Околовръстно шосе. 

Феновете на "Ботев" продължават с протестите си, по време на които затварят булевард "Източен" в града. Те настояват обещанията за модерно съоръжение да бъдат изпълнени, като изразяват остро недоволството си към настоящия собственик на клуба Георги Самуилов.