Брюксел иска да види освен метрото (в София) и в други големи градове градска железница. Това заяви премиерът Бойко Борисов докато управляваше джипа във Варна, а зад него се возеха кмета на морската ни столица Иван Портних и вицепремиера без портфейл Томислав Дончев.

"Предупреждавам те, съревновавате се с Бургас, те искат да направят от гарата до Сарафово, летището. Дайте ми идейния проект", призова Борисов и цитира, че журналист може да каже, че морската столица е изостанала.

В отговор кметът на Варна обясни колко е важен проекта и как ще прави връзка с летището.

Борисов спря джипа и се ръкува през прозореца с дежурен полицай на пътя.

Следващата спирка бе нова детска градина, в която персоналът го очакваше на крак. Докато разглеждаше помещенията премиерът пренебрегна интереса на местен журналист и продължи с разходката си из помещенията.

По-късно премиерът и кметът - и двамата без маски, разгледаха ремонтирана варненска болница. След като разговаря с медицинския персонал и се качи в автомобила, премиерът си дезинфекцира ръцете.

По време на продължаващата авторазходка варненският кмет разказа за някои проекти в общината. По думите му ремонтът на спортните площадки в училищата са помогнали и на учениците, и на хората, които живеят наблизо да имат място за спортуване.

Премиерът и придружаващите го спряха и разгледаха една открита спортна площадка, където той даде кратък брифинг.

"Това, което сме обещали - АМ "Хемус", Северозапада, "Хемус" се прави на пълни обороти. От вчера вече - Ботевград-Мездра и отделно - Търговище-Шумен", каза той по повод проектите.

Запитан да коментира думи на вицепремиера Каракачанов, Борисов каза, че говори за Варна - да чуят варненци какво се прави за тях.

Умолявам хората да не си мислят, че е всичко е приключило и ги призовавам да пазят възрастните. Няма да коментирам всеки един политически проект, толкова много станаха, че времето едва ли ще ми стигне. Демокрация е, на изборите догодина ще се премерим, каза Борисов на въпрос за новия политически проект на бизнесмена Васил Божков, който го предлага от чужбина по ФБ.