Има съгласие по повечето от 16-те политики, по които от "Продължаваме промяната" искат да разговарят на срещата с ГЕРБ във вторник, по думите на Бойко Борисов, цитиран от БНР. Според него спор обаче ще има по отношение на бюджетния дефицит.

Лидерът на ГЕРБ е оптимист, че въпреки противоречията между политическите сили правителство може да има и разчита за това на ключовата роля на президента Румен Радев. Той настоява държавният глава да свика на консултатитевен съвет всички партии в парламента и да се види как може да се създаде мнозинство за съставяне на правителство.

Борисов очаква на срещата с ПП двете страни поне да се изслушат и много иска да разбере какво мислят от "Продължаваме промяната" за дефицитта в бюджета. Той посочи, че екипът на ГЕРБ ще иска най-вече отговор на въпроса "как си представят точка 13 - 3% дефицит и още 7 млрд. дефицит..., защото те излизат, изговарят кой не иска да увеличи пенсиите, заплатите, да раздава на бизнеса непрекъснато".

Кирил Петков: Няма да има коалиция ГЕРБ-ПП в нито един от мандатите

Кирил Петков: Няма да има коалиция ГЕРБ-ПП в нито един от мандатите

Няма човек в групата на ПП, който да мисли, че може да изневери на своите обещания пред изборите

Лидерът на ГЕРБ подчерта, че обсъжданията и с другите политически сили трябва да продължат. Той е убеден, че Христо Иванов е мъдър човек и няма да остави държавата без парламент и правителство, като посочи също, че "до този момент действа правилно, оставя време да се уталожат емоциите".

Бойко Борисов е в Пловдив за среща с местната структура на ГЕРБ, с феновете на ФК "Ботев" и изпълнителя на строителството на стадион "Христо Ботев" в града. Той обяви пред журналисти, че на следващите местни избори партията ще излъчи нов кандидат за кмет на Пловдив, като не посочи конкретна причина защо няма да номинират отново Здравко Димитров, но коментира, че "умората и изхабяването си казват думата" и допълни, че това решение не е лоша политическа оценка за Димитров, с когото вече е разговарял по темата.