Оставката на президента Георги Първанов няма да промени нищо в държавата.

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в коментар на импийчмънта, който подготвят опозиционни партии.

Според него обаче, всеки ден трябва да се иска оставката на правителството, заради което страната ни се е лишила от европейско финансиране.

Бойко Борисов отново подчерта, че опозицията трябва да се насочи срещу правителството. Българските политици трябва да покажат, че това управление е пагубно за страната ни, подчерта лидерът на ГЕРБ, цитиран от БНР.

Той посочи като добър вариант премиерът сам да предизвика предсрочни избори.

Според Бойко Борисов обаче, критичният доклад на ОЛАФ не може да изведе хората на улицата, защото народът е загубил съпротивителните си сили.
Народът е свикнал вече 18 години методично на тормоз и да бъде тъпкан. Хората нямат сили да излязат и да се противопоставят", коментира Бойко Борисов.

Според Борисов ситуацията в държавата е абсурдна и докладът за измамите по линия на Еврофондовете е поредното доказателство за грешно работещата система, в която потърпевши са единствено българските данъкоплатци, но не и тези, които отклоняват парите от ЕС.

Неформалдният лидер на ГЕРБ Бойко Борисов участва в Бургас в кръгла маса за състоянието на водите. На дискусията присъства и председателя на партията Цветан Цветанов.