С книжки премиерът Бойко Борисов и правителството отчетоха българското председателство на Съвета на ЕС. Те бяха раздадени на депутатите.

Министър-председателят отчете професионализъм и отговорност към европейската кауза. По думите му Европредседателството е било изпитание за европейската идентичност.

Нинова обвини, че изолирали президентството от европредседателството

Нинова обвини, че изолирали президентството от европредседателството

Не успяхте да мобилизирате национална енергия

Организирахме задълбочен обмен на мнения, изтъкна той, визирайки дебатите за новата финансова рамка на общността. Постигнали сме много неща за младите хора, за иновациите и екологията. Успехи и в сферата на отбраната и постижения в областта на енергетиката, стана ясно още от отчета на Борисов.

Той е доволен, че сме поставили на високо ниво темата за двойните стандарти в храните, като посочи, че всички сме равноправни европейски граждани. Успехи има и в сферата на социалната сигурност.

Според него има напредък в областта на миграцията. Темата за миграцията и охраната на външните граници на ЕС остава трудна, обясни премиерът. Бойко Борисов е доволен, че са подкрепени усилията ни за интеграцията на Западните Балкани в европейското семейство.
Да не изпускаме историческия шанс, който имахме, призова още той.

Премиерът благодари на всички българи, работили в София и Брюксел, за положените усилия и проявения професионализъм.

Останахме в периферията на ЕС, недоволен Карадайъ

Останахме в периферията на ЕС, недоволен Карадайъ

ДПС вижда отстъпление от евроатлантическата ориентация на страната

За отчета на премиера в пленарна зала дойдоха министрите от кабинета Томислав Дончев, Лиляна Павлова, Красимир Каракачанов, Екатерина Захариева, Емил Караниколов, Нено Димов и др.