Председателски съвет преди разглеждане на оставката на председателя на Народното събрание Димитър Главчев, за целта в парламента дойде и премиера Бойко Борисов, който към момента е при Главчев.

По неофициална информация на председателския съвет премиерът е заявил, че може да жертва Главчев, само и само опозицията да се върне в пленарна зала.

Припомняме, санкцията, която Главчев наложи на червените депутати Корнелия Нинова и Антон Кутев ядоса левицата, която поиска отстраняването му и обеща да излезе от парламента. Подкрепа БСП получи от ДПС, които застават зад искането за оставка на председателя на НС.

Малко по-късно червените се събраха на бързо заседание на парламентарната им група.

Борисов не очаква напрежение в пленарната зала. Не смята, че БСП ще бойкотират парламента, коментира той пред БНТ. Не се притеснява от нови избори. "И като се стигне какво. Преди шест месец нали имаше? Те искат да събарят държавата. Сега ще ги питаме - ако това искат, да го направиме", коментира той възможността за предсрочни избори.

"Като тип провокация. Но нека да ги видя и ще ви кажа", определя премиерът тези ходове на опозицията.

БСП внесе искане за отстраняването на Главчев

БСП внесе искане за отстраняването на Главчев

80 социалисти и 8 депутати от ДПС са се подписали за свалянето на Главчев

Няколко дни парламентът се тресе от скандали между БСП и ГЕРБ заради санкциите, които парламентарният шеф наложиПреди два дни Главчев обяви, че променя наказанието на социалиста Антон Кутев за едно заседание.

Кутев беше допуснат до вчерашното заседени на депутатите. БСП обаче бойкотираха пленарната зала, оставайки извън нея. Кворум беше събран от третия път, когато в залата се регистрираха 121 депутати.

Антон Кутев не прощава на Димитър Главчев

Антон Кутев не прощава на Димитър Главчев

Логично е Главчев да подаде оставка според социалиста

От ГЕРБ не се притесняват, опозицията да поиска оставката на Главчев."Нямаме никакви притеснения да бъде поискана оставката на Димитър Главчев", заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в ефира на Нова.

Цветанов обясни, че ГЕРБ са разговаряли с другите партии. "Говорили сме с колегите от партиите, които формираме парламентарно мнозинството, нямаме никакви притеснения да бъде искана оставката и да бъде гледана в пленарна зала", отсече той и пришпори социалистите да побързат.

Цветанов не се притеснява БСП да поиска оставката на Главчев

Цветанов не се притеснява БСП да поиска оставката на Главчев

ГЕРБ говорили с колеги за парламентарно мнозинство