От ГЕРБ не се притесняват, опозицията да поиска оставката на Главчев. "Нямаме никакви притеснения да бъде поискана оставката на Димитър Главчев", заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в ефира на Нова.

Припомняме, вчера червените се заканиха да поискат оставката на парламентарния председател. Това се случи след като Главчев отстрани от едно заседание соцлидера Корнелия Нинова и от две Антон Кутев.

БСП с наказателна акция срещу Главчев
Обновена

БСП с наказателна акция срещу Главчев

Социалистите бойкотираха кворума

Към момента БСП бойкотират пленарната зала. ДПС влязоха. Кворум обаче не се събра. 

Председателят на парламента Димитър Главчев даде 15 минути почивка. Това е част от наказателната акция, която червените обявиха.

Цветанов обясни, че ГЕРБ са разговаряли с другите партии. "Говорили сме с колегите от партиите, които формираме парламентарно мнозинството, нямаме никакви притеснения да бъде искана оставката и да бъде гледана в пленарна зала", отсече той и пришпори социалистите да побързат.

Гласът на опозицията няма да замлъкне, заканиха се социалистите

Гласът на опозицията няма да замлъкне, заканиха се социалистите

Нинова: Ще продължавам да им казвам истината в очите

"Да го направят по-бързо, за да може после да вървим към подобряване на средата за работа и да гледаме законодателството, за което сме избрани", поиска Цветанов. "На никой не му е позволено да обижда парламентарна група или министър-председателя", категоричен беше той.

Цветанов коментира и оценката на БСП, че полученият вчера евродоклад бил "тежък шамар".

БСП черпи увереност за вота на недоверие от Доклада

БСП черпи увереност за вота на недоверие от Доклада

Крум Зарков: Този доклад е провал

"Всеки говори за някакви шамари. Нормално ли е това да го каже лидер на опозицията? На тази жена, която аз уважавам като председател на опозицията, аз преди 3 дни протегнах ръка, за да работим заедно по законодателството за давността на приватизацията."