По разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов министърът на туризма Николина Ангелкова назначи незабавна проверка за категоризацията на заведението Miloz Fish & Grill в Созопол, което според сигнал е начислявало на посетителите такса от 20 лв. за празен стол, съобщиха от Министерството на туризма.

Според сигнала, заведението е искало от клиентите за заплащат за това, че на масата са останали незаети места - таксувало ги е с касова бележка, като за четири празни стола е трябвало да заплатят 80 лева.

Предстои експерти да направят цялостна инспекция за работата на заведението.

От министерството са сигнализирали в Комисията за защита на потребителите да бъдат взети мерки срещу подобна нелоялна практика, която вреди на имиджа на българския туризъм.

Междувременно от Комисията за защита на потребителите съобщиха ,че са извършили незабавна проверка в обекта. Съобщава се, че клиентите не са заплатили изисканата такса.

От комисията посочват, че подобни опити за накърняване на потребителските права не могат да бъдат поощрявани.

През миналата година бяха наложени санкции за друг случай на нелоялна практика - на ресторант в Стара Загора, където се изискваше клиентите да заплащат такса от минимум 20 лв., ако детето им играе в заведението.