Държим на приятелските връзки с ОАЕ и желаем да ги развиваме и задълбочаваме. Това заяви премиерът Бойко Борисов на срещата си с вицепрезидента, министър-председател на ОАЕ и управник на емирство Дубай шейх Мохамед Бин Рашед Ал-Мактум.

Българският министър-председател отбеляза, че в ОАЕ е съсредоточена най-многочислената в региона българска общност, като по-голямата част от нейните представители живеят и работят именно в Дубай.

Премиерът Бойко Борисов пристигна в ОАЕ

Премиерът Бойко Борисов пристигна в ОАЕ

Това е първата визита

Той изтъкна ролята на Дубай в развитието на българо-емиратските отношения и поздрави ръководството и народа на федералната монархия за постигнатата технологична модернизация на страната.

Борисов изрази мнение, че между България и ОАЕ може да има успешно сътрудничество в сфери като информационните технологии, селското стопанство, инфраструктурата, туризма и сигурността. Той подчерта, че и за двете страни има полза да се насърчават контактите между представителите на бизнеса и изтъкна възможностите, които предоставят българските индустриални зони.

ОАЕ отбелязва пред Борисов интереси в икономика и военна промишленост
Обновена

ОАЕ отбелязва пред Борисов интереси в икономика и военна промишленост

Едни обединени Балкани могат заедно да изнасят за ОАЕ

Емиратските инвеститори са добре дошли у нас, увери премиерът.

След като благодари за гостоприемството, Борисов на свой ред отправи покана към шейх Мохамед Бин Рашед Ал-Мактум да посети България, за да се запознае с потенциала на страната ни. Предвижда се и да се продължи обсъждането за разширяване на взаимното сътрудничество.

Борисов разгледа полицията в Дубай

Борисов разгледа полицията в Дубай

Премиерът се запозна с ресурсите, с които разполагат в емирството