Години наред българското правителство отделя милиарди за здравеопазване. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на откриването на 29-ия Конгрес на Световната асоциация по гръдна и сърдечносъдова хирургия, съобщава БГНЕС.

По думи на премиера за здравеопазване се отделят над 8% от БВП.

Борисов подчерта, че са направени редица инвестиции в образование, квалификация, стипендии на млади учени, в сграден фонд и оборудване, което може да се съревновава с най-добрите в света.

Борисов обеща, докато е на власт, да не закрива болници

Борисов обеща, докато е на власт, да не закрива болници

Премиерът не приема сестри и лекари с години стаж, да се чувстват изоставени и забравени

Той бе категоричен, че страната ни разполага с медицинската техника на световно ниво и изрази удовлетвореност, че "машините има и кой да ги управлява".

Благодарение на вашия професионализъм, не само че оцеляват хората в този страшен бич, тези заболявания, но и максимално бързо ги връщате в тяхната семейна среда, а и на работа, което е изключително важно да продължаваме да държим високия ръст на БВП, който произвежда България, обърна се още премиерът към медиците.

Борисов отново отправи поздравление по повод днешния празник - Съединението на България.

На тази дата сме доказали на великите сили, че българският народ може да се обедини и сам да решава своята съдба, изтъкна той.

Борисов: Съединението е голяма и справедлива победа

Борисов: Съединението е голяма и справедлива победа

Премиерът поздрави българите за днешния празник