Премиерът Бойко Борисов предизвика президента Първанов на избори.

Казал съм - всички на избори. Излизай Първанов, отказваме се ние и той от мандата, и се явяваме на избори".

Борисов бе особено раздразнен от заплахата на синдикатите за стачка във връзка с промените в Кодекса на труда - засягащи отпуските, както и болничните, един ден от които няма да се изплаща на боледуващия.
Добре дошли са, но аз ще протестирам на другия тротоар, закани се Борисов.

Борисов - 1:1
Отивам и протестирам от другата страна. Казал съм - веднага избори. Излизай, Първанов и всичките на избори. Отказваме се ние от мандата и той от мандата и решаваме проблема, ако има такъв.
А такива - ще има стачки, ще има...Аз нямам грам вина за това, което съм наследил. И няма да допусна да ми вменят тая вина.
Стачки - заповядайте! Заповядайте, оправете ни!

По думите на премиера синдикатите са мълчали 4 години. „Ще обера аз за тези 20 години, това което са направили синдикатите, президентът, всички мошеници от БСП и Синята коалиция", коментира още премиерът.

"Аз нямам грам вина в това, което съм наследил", заяви още Борисов.

Той посочи още, че към средата на другата седмица ще стане ясно дали ще има увеличение на ДДС.

Борисов посочи, че ако не сработят мерките, които са предприети, той ще направи всичко възможно България да не бъде като Гърция.

Премиерът Бойко Борисов близо час инспектира строежа на Многофункционалната спортна зала на 4-ти километър.

Проектът си върви. Абсолютно всички места са запазени. Запазени са височините", заяви от своя страна министърът на спорта Свилен Нейков.

По думите му в момента се строи една модерна и съвременна спортна зала.

Нейков подчерта, че абсолютно всичко върви по график и обясни, че изпълнението на проекта върви с един месец напред.

Министър Нейков посочи, че до първи август 2011 година спортната зала ще бъде отворена. Той обясни, че откриването по всяка вероятност ще стане със спортно състезание. До момента за залата са платени 40 млн. лв.