Премиерът Бойко Борисов инспектира ремонтите по виадуктите на АМ "Тракия".

"Проверих напредъка на ремонтите по виадуктите на АМ "Тракия". Работи се без почивка. Очакванията са, че за първи юли ремонтите ще приключат", написа Борисов в пост на профила си в социалната мрежа "Фейсбук".

Ремонтът се извършва в дясното платно и обхваща горното и долното строене на пътното съоръжение. Виадуктът е един от трите моста на магистрала "Тракия", които в момента се ремонтират от държавното дружество "Автомагистрали" ЕАД, написаха по-късно от пресслужбата на МС.

Ремонтират три виадукта на АМ "Тракия" в посока Пловдив

Ремонтират три виадукта на АМ "Тракия" в посока Пловдив

Не са обновявани основно от построяването им преди повече от 30 години

"Тези стари мостове при първото земетресение могат да паднат. На практика се правят чисто нови мостове, понеже хората пътуват повече", каза Борисов.

Иначе премиерът разговаря с работниците на виадуктите. Те го увериха, че до 1 юли, когато започва сезонът, ремонтите ще са приключили. На място била създадена извънредна организация на работа за ремонта на съоръженията.

Присъствието на Борисов на 70-метровия виадукт в ремонт беше сензационно за работниците. Те не пропуснаха да си направят селфи с него, както се вижда в споделеното в поста видео.

Премиерът бил на проверка и на АМ "Хемус", където също се работило усилено, допълват от МС.