Започна ремонтът в платното за Бургас на три мостови съоръжения на АМ "Тракия" - при 13-ти, 15-ти и 20-ти километър. Виадуктите не са обновявани основно от построяването им преди повече от 30 години. При извършването на строителните работи движението ще се осъществява двупосочно в платното за София.

За улеснение на трафика в края на работната седмица - в петък и събота, в района на ремонтирания участък ще има две ленти в посока Пловдив и една за София, а в неделя и понеделник сутрин ще има две ленти за София и една за Пловдив.

Предвижда се ремонтните дейности да завършат преди началото на активния туристически сезон.

На трите виадукта ще бъде направен ремонт на пътните плочи, греди, дилатационни фуги и тротоарни блокове, хидроизолация, нова асфалтова настилка, маркировка, нови предпазни парапети и мантинели. Съоръжението при 13-ти км е с дължина 254 м, при 15-ти км - 322 м, а при 20-ти км - 400 м.

Ремонт ограничава движението в участък от АМ "Тракия" до май

Ремонт ограничава движението в участък от АМ "Тракия" до май

От АПИ предлагат алтернативни маршрути

Агенция "Пътна инфраструктура" апелира шофьорите да карат разумно и да спазват стриктно въведената временна организация на движението по време на строителните работи. Ремонтът е наложителен и трябва да бъде направен, за да се пътува след това много по-удобно по обновени пътни участъци.

През миналата седмица започна и ремонт на моста над река Тополница на АМ "Тракия". До 30 април движението от 77-ми до 78-ми км в посока Пловдив се ограничава в активната и аварийната лента и се осъществява в изпреварващата лента.

Предвиден е ремонт на дилатационна фуга, хидроизолация, възстановяване на бетонови повърхности на устой и греда, полагане на нова асфалтова настилка и хоризонтална маркировка.

Основен ремонт на 17 виадукта по АМ "Хемус" и АМ "Тракия"

Основен ремонт на 17 виадукта по АМ "Хемус" и АМ "Тракия"

Отпуснати са над 143 млн. лева за обновяване на съоръженията

От 7 март движението по моста над река Елшишка при км 89-ти на АМ "Тракия" се осъщестява двупосочно в платното за София, поради ремонт на платното за Пловдив.

Дейностите включват смяна на гредите на мостовото съоръжение, нова хидроизолация, асфалтиране и хоризонтална маркировка. Очаква се строителните работи да приключат до края на май. В края на ноември миналата година завърши ремонтът на платното за София.

За улеснение на трафика от 13 ч. всеки петък до 17 ч. в събота, в района на ремонтирания участък, има две ленти в посока Пловдив и една за София.

От 17 ч. всяка събота до 10 ч. в понеделник ще има две ленти за София и една лента за Пловдив. Целта е улеснение на трафика в пиковите часове през почивните дни, когато много хора тръгват на път.

Две оферти за интелигентна система на АМ "Тракия"

Две оферти за интелигентна система на АМ "Тракия"

Монтират и камери за измерване на средна скорост