15 млн. лева се отпускат за училища и детски градини в Столична община. Това обяви премиерът Бойко Борисов по време на заседание на Министерски съвет. Той припомни колко много детски градини са построени до този момент по време на управлението на ГЕРБ, като си и припомни времето, когато той беше кмет на София.

"Не забравяйте да казвате, че когато аз станах кмет 40 детски градини бяха реституирани и тогава синьо-червената мъгла ги разпродаде за смешни пари и не ги върнаха. От тогава досега 100 нови детски градини сме направили и продължаваме да правим. Не може 20 и кусур годишни политиците да се обявяват за алтернатива, а ние може само да показваме", каза още Борисов.

Преди това той обяви и сумите, които ще получи Рилският манастир - 600 000 лева за ремонта, както и 1,3 милиона за пречиствателната станция на Светата обител. Вчера премиерът беше в манастира, където вече обеща помощ

По 200 000 лева се отпускат за Бачковския и за Троянския манастир, за храма в Кръстова гора - 300 000 лева. За Духовната академия се отпускат 500 000 лева, като през есента за там ще бъдат дадени още 400 000 лева, обяви още Борисов.

Освен това по пътя за Рилския манастир имало опасно свлачище, която още днес регионалният министър Петя Аврамова ще инспектира Борисов настоява от следващата седмица да се вземат мерки. Иначе пътят дотам бил направен като слънце, каза Борисов.

Борисов изпрати Ананиев да оправя недомислиците в заповедите си

Борисов изпрати Ананиев да оправя недомислиците в заповедите си

Създаваме проблем с нашето недомислие, призна премиерът

По думите на Борисов мярката "60/40" работи изключително добре и в манастирите.