Министър-председателят Бойко Борисов разпореди на областния управител на Бургас Вълчо Чолаков да предприеме всички законови мерки, за да спре изпълнението на решението на Общинския съвет-Царево във връзка с казуса "Силистар".

Областният управител ще упражни своите правомощия за контрол по законосъобразност на решението след постъпване на протокола от заседанието в Областна администрация.

Ще бъде преценена възможността за връщане или оспорване пред съда на решението. Разглежда се и алтернативата да бъде сигнализирана Окръжна прокуратура.

За БСП е абсурдно Борисов да нарежда на кмет да не се съобразява с общински съвет

За БСП е абсурдно Борисов да нарежда на кмет да не се съобразява с общински съвет

Социалистите са гласували против застрояването на Силистар

Припомняме, в петък (24 август) вечерта от ПП ГЕРБ информираха, че премиерът Бойко Борисов в качеството си на политически лидер на ГЕРБ, е наредил на кметана Царево Георги Лапчев да задържи и да не изпълнява решението на Общински съвет - Царево по казуса "Силистар".

В петък през деня по време на извънредно заседание на общинския съвет в Царево бе приета от общинските съветници от ГЕРБ докладна на Лапчев, според която може да се разреши строителство в защитена зона "Силистар". Информацията бе отречена от Лапчев.

Безпрецедентна фалшива новина вижда кметът на Царево за строежа до Силистар

Безпрецедентна фалшива новина вижда кметът на Царево за строежа до Силистар

Това е лъжа, не е подписвал заповед за одобряване на ПУП, твърди Лапчев

Припомняме, кметът на Царево определи като "безпрецедентна поредица от фалшиви новини и аз съм тук, за да опровергая всяка една от тях. Първо, не съм подписвал никаква заповед за одобряване на ПУП. Това е лъжа. Ако има такава заповед, то нека някой да я извади и да ми я покаже".

Според него, приемането на предложението на инвеститора за ПУП е единственият начин, за да се реши дългогодишният казус с частната отсечкав общинския път, която всяко лято предизвиква проблеми с достъпа до плажа.

Лапчев отхвърля обвинения, че така се разрешава строителство в имота.

Борисов забавя изпълнението на решение на Общинския съвет в Царево

Борисов забавя изпълнението на решение на Общинския съвет в Царево

Турция искала да купува ток от АЕЦ "Белене"