Лидерите на гражданските сдружения ГЕРБ (Граждани за европейско развитие на България) и ЕДП (Европейски демократичен път) - Душана Здравкова и Димитър Абаджиев, подписаха споразумение за сътрудничество.

Церемонията по подписването се състоя в сградата на Централния военнен клуб.

В споразумението двете сдружения си поставят за цел да си партнират в развитието на идеите за модерно гражданско общество.
Сред останалите приоритети са приспособяването към новите условия след влизането на България в ЕС, подобряване прозрачността в работата на държавните институции, както и укрепването на политиката на единни действия на двете формации.

Столичният кмет Бойко Борисов подчерта, че след злостните нападки на общинския съветник от НДСВ Владимир Каролев, който го обвинява, че прекарва 90% от времето си в срещи и разговори, вместо да върша работа, не може да се говори за сътрудничество между ГЕРБ и НДСВ.

Сегашната така наречена дясна опозиция е възможно най-слабата и удобна за управляващите и ние трябва да променим това положение 
                  Д.Абаджиев

Борисов подчерта, че политиците трябва да мислят и за българския данъкоплатец, защото изборите за европарламент ще струват на държавата 18 - 20 млн. лева.
Ето защо Борисов предложи с цел икономия изборите за депутати в Европейския парламент и местните избори да бъдат обединени.

Специално за news.bg лидерът на Европейски демократичен път Димитър Абаджиев уточни, че приоритет в дейността на ЕДП ще бъдат промените в българската Конституция, изборите за европейски парламент, както и местните избори.

Бившият депутат от ДСБ посочи, че ЕДП и ГЕРБ ще работят съвместно за намирането на силна дясна алтернатива на сегашното управление на тройната коалиция.
Трябва да накараме българина да повярва, продължи той, че е възможно и дясно управление, основано на европейските ценности и на демократичните избори, подчерта Абаджиев.

Сегашната така наречена дясна опозиция е възможно най-слабата и удобна за управляващите и ние трябва да променим това положение, заключи Абаджиев.