Началникът на Военномедицинска академия (ВМА) ген. майор проф. Николай Петров се очертава като новият здравен министър.

Именно с името на новия здравен министър в третото правителство на Бойко Борисов се спекулираше изключително много в рамките на трите седмици преговори между ГЕРБ и Обединените патриоти.

По всичко личи, че здравеопазването ще бъде поето точно от Николай Петров, след като той влезе тази сутрин в централата на ГЕРБ.

Очаква се всеки момент премиерът за трети път Бойко Борисов да обяви имената на договорените министри в правителството. Утре ще бъде и клетвата им в Народното събрание, след което и служебното правителство ще предаде властта.

Отлив на желаещи да стават министри

Отлив на желаещи да стават министри

Ради Найденов остава дипломат №1

В централата на ГЕРБ пристигнаха и лидерите на Обединените патриоти - Валери Симеонов, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров. "Поканиха ни, нищо не са ни казали", коментира лаконично Валери Симеонов. Около час по-късно тримата лидери на патриотите напуснаха сградата, катоотказаха да коментират каквото и да било.

В централата на ГЕРБ тази сутрин влязоха освен Бойко Борисов и Ивайло Московски - транспортен министър в предишното правителство и спряган като най-вероятния министър и в кабинета Борисов -3.

В централата са и бившия и бъдещ финансов министър Владислав Горанов, както и бившия правосъден министър Екатерина Захариева.

След лидерите на Обединените патриоти в централата на ГЕРБ влезе и бившият вътрешен министър Румяна Бъчварова. В централата е и Цецка Цачева, чието име се спряга за новия правосъден министър, след като тя дори не влезе в парламента като депутат.