Премиерът Бойко Борисов заподозря държавния глава, че се опитва да отложи изборите.

Президентът сега се чуди как на база на медицински специалисти да отмени изборите, но да се опира на това, че никой не може да му даде прогноза е грозно, коментира премиерът от Велико Търново за проведените днес консултации от Румен Радев със здравните власти. Премиерът посочи, че вече е ясна датата - 28 март. За тази дата се готвим и подготвяме медицинския протокол навсякъде, изтъкна Бойко Борисов.

Румен Радев: Ваксинацията да не е определяща за изборите
Обновена

Румен Радев: Ваксинацията да не е определяща за изборите

Трябва да се научим да живеем с коронавируса, включително и да провеждаме избори

За него нямало смисъл да се търсят оправдания датата на вота да бъде друга извън посочената вече. Ако някой на президента му е казал 28 март, той го е изговорил и сега се чуди как на база на медицински специалисти да отмени изборите..., ако е искал да ги отменя, това е в неговите правомощия, но да се опира на това, че никой не може да му даде прогноза, е грозно, защото такъв човек в света няма, смята Бойко Борисов.

Ако можеше някой да даде прогноза какво ще се случи до 28 март, той щеше да е шеф на СЗО, а и те не знаят, коментира той.

Румен Радев: Изборите да се проведат в срок - 28 март

Румен Радев: Изборите да се проведат в срок - 28 март

Трябвало да бъдат създадени всичките необходими условия за провеждането им

Премиерът отчете, че съседните ни страни са в локдаун. Малките ученици вече са на училище. Ако данните са добри, ще помислим за темата за до 12-ти клас, обясни Борисов, но посочи, че никой не може да даде точна прогноза.

Надяваме се с повече оптимизъм март месец да е по-спокойно положението, заяви министър-председателят.