Премиерът Бойко Борисов се срещна с президента на професионален футболен клуб "Арда" Петър Пешев, старши треньора Стамен Белчев и капитана на отбора Иван Караджов.

По време на срещата ръководството на футболния клуб представи пред премиера проекта за подобрения на стадион "Aрена Арда" в Кърджали. Изграждането на осветление на стадиона е задължително условие, за да може ПФК "Aрда" да играе домакински мачове в Първа лига. Проектът предвижда още изграждане на козирка, табло и прилежаща инфраструктура.

Ръководството на футболния клуб пое ангажимент пред министър-председателя да бъде организирана среща в Кърджали, на която да присъстват архитектите, изготвили проекта, за да дадат повече подробности около плановете за подобряване на стадиона.

Срещата има за цел да се намери решение за финансиране на клуба, каквото получават всички останали клубове от Първа лига, като разходите ще се оптимизират максимално.

Обновеният стадион в Кърджали бе официално открит през месец май 2018 г. Спортното съоръжение е ремонтирано основно за първи път след построяването си през 1961 г. Вложените средства са около 2 милиона лева.

Извършен е ремонт на футболното игрище и обновяване на настилката на лекоатлетическата писта, обновени са трибуните за зрители, изцяло ремонтирани са прилежащите сгради и е направено благоустройство на територията на комплекса.

Стадионът отговаря на националните и европейски стандарти за провеждането на футболни състезания в Кърджали.