Защитниците на девинската болница определено разгневиха премиера Борисов.

Той коментира протеста им след запитване за отказа на ДПС съветниците в Кърджали да обвяват ген. Васил Делов за почетен гражданин. „Това е провокация и те знаят, че по този начин провокират етническо напрежение като го правят с абсолютно ясен умисъл", заяви министър-председателят и добави - „Както между другото и тези хора, които са платили с автобуси да докарат протестиращите от Девин".

Премиерът Борисов обясни, че БСП и ДПС са довели болницата до фалит и че най-малкото на тях им отива да организират подобен протест и да докарват хора от младежкото обединение на ДПС.

„Ние ясно заявихме, че ще има направим по-добра болница, а сега да дойдат и да ми искат три милиона лева за времето, когато още БСП и ДПС са безчинствали в тази област ми се вижда цинично", коментира министър-председателят. Той не пропусна да изтъкне, че близо 1 милиард лева са платени за Цанков камък, 100 милиона за водното огледало в Кърджали и определи тези проекти за висша степен на глупостта.

„Ето и днес в парламента се бунтуват за нещо, което през 2006 година Станишев не е подписал. И той с цялата си наглост каза, че бившият шеф на НЕК носи отговорност, защото не е подписал", коментира Борисов и запита на свой ред: „Защо ме питат мене?
Ако Сергей Станишев се беше разпоредил, отдавна това да е приключило", каза още той.

Министър-председателят посочи, че около Девин са разпръснати около 1 300 000 лева, като последните три милиона и половина са дадени за укрепване на пътя на глупостта, който предишните са направили. „Тези хора от Девин, когато се крадяха стотици милиони от българските данъкоплатци, защо тогава не дойдоха пред Министерски съвет, за да кажат: „Абе ей, трябва ни два милиона лева за болницата, а тука 200 милиона лева харчите за тази глупост?".

„Да, г-жо това е провокация, правят го умишлено, за да втвърдят техните си ядра и да провокират етническо напрежение", заяви Борисов, който присъства на подписването на договор за изграждане на инфраструктура за широко лентов достъп между изпълнителна Агенция „Електронни съобщителни мрежи и информационни системи" и управляващите орган на програма „Регионално развитие".

"Виждате какво правим - от болницата сутринта до цифровите магистрали сега, плюс магистралата край гара Яна, даваме и 20 милиона лева допълнително за учителите", красноречив бе Борисов.