Премиерът Бойко Борисов е намерил начин да се справи с наболелия за футболните запалянковци у нас въпрос относно трагичното състоянието на родния футбол. При посещението си в Румъния освен за Шенген, Дунавската стратегия и изграждането на нова инфраструктура по река Дунав, министър-председателят се спря и на този проблем.

С колегата Бок се шегувахме, че българският и румънският национален отбор по футбол не вървят много добре. Аз му казах, че лесно могат да се оправят, ако вдигнем бюджетните дефицити, такива, каквито са в Италия, Испания, Португалия, Англия, заяви Бойко Борисов, цитиран от БНР.

Иначе българският премиер подчерта, че и двете страни бързо изграждат своята инфраструктура и спазват критериите за финансова стабилност: „Надявам се Европа да подкрепя държави, които са дисциплинирани и изпълняват своите ангажименти."

Той изтъкна и важността на подписаните договорености в сферата на отбраната, на външната политика, на социалните грижи.

Ще бъдат отворени за работа и интерколекторните връзки между България и Румъния, както и много други задачи, които досега министрите в двустранните срещи решават, заяви той.

Румънският премиер Емил Бок каза от своя страната, че със създаването на съвет за сътрудничество на високо равнище, правителствата на България и на Румъния ще заседават съвместно всяка година.