ГЕРБ ще говори със всички парламентарно представени партии след предсрочните избори на 2 октомври, като не изключва варианти за правителство на малцинството или експертен надпартиен кабинет.

Това се разбра от думите на лидера на бившата управляваща партия Бойко Борисов. Той взе "непредвидено" участие в пресконференция, на която негови съпартийци представиха предложения за решаване на кризата. Те ще бъдат записани в управленската програма на ГЕРБ, която ще бъде представена официално следващата седмица.

"Основният ни спор е с партията на посредниците. Спокойно можем да я наричаме така, тя върна посредниците в газа, в тока, в нефта. И това са фактите. Всичко се случва в полза на Руската федерация, с подкрепата на партията на посредниците", измисли ново име на "Продължаваме промяната" Борисов.

ГЕРБ ще спасяват икономиката, излязоха с предложения за мерки

ГЕРБ ще спасяват икономиката, излязоха с предложения за мерки

Ще представят и подробна управленска програма с конкретни числа другата седмица

"По време на нашето управление бяхме сполетени от 3 световни кризи - финансовата криза, миграционната и ковид кризата. И в трите се справихме най-добре в цяла Европа и бяхме давани за пример. Дори за миграционната криза вчера ръководителят на Европол даде за пример операция от 2020 година, когато с колегите от Великобритания участвахме. От нулева миграция, сочени за пример, в момента всеки ден по 20, по 30, по 40 нелегални мигранти. Същата криза, перфектна буря, виждаме в 3-годишната финансова прогноза на Министерството на финансите. До едно всичко, което сме го говорили, го има тук", добави той, като изтъкна, че ГЕРБ години наред не позволили повишаване на инфлацията.

"Една велоалея нямат построена, не магистрала или тунел. Ако бяхме ние, "Хемус" вече щеше да бъде почти завършена. "Струма". "Велико Търново - Русе", тяхната гордост, че са го прекратили, защото Еконта щеше да прави летище в Русе. Е, я идете да кацнете там... Пълен провал", коментира лидерът на ГЕРБ.

Борисов подчерта - на страната е нужно правителство, което да я преведе през зимата и което да се обедини около основни приоритети. Обърна се и към президента Радев и служебния кабинет да проведат честни избори без "флашките, софтуера и машините, които ги охраняваше Бойко Рашков".

ПП: Лъжа е, че Петков е внесъл делото срещу Борисов в грешния съд

ПП: Лъжа е, че Петков е внесъл делото срещу Борисов в грешния съд

Приложено е и платежно нареждане за внесена такса

"Не знам друга партия да има програма. Програма някъде видяхте ли? Това ни е по всяка тема - съдебна реформа, мерки за бизнеса, спорт, култура, земеделие, всичко сме го направили в програма. Ще отидем и ще го сложим в парламента и ще кажем - заповядайте, върху тези неща, ако искате да работим месец, два, три. Всичко, което гарантира решаването на кризи."

По традиция бившият премиер съзря и пристрастност в работата на медиите в полза на ПП поради факта, че трите национални телевизии се събрали пред дома на Кирил Петков, за да може той да отговори на критиките от ГЕРБ от вчерашния ден. "Дори адреса, който са ви дали, е на дома му. Пишман 18 (игра на думи с ул. "Шишман" 18, където е дома на Петков). Знам, че не ви е приятно, И на мен не ми е приятно. Защото така свобода на медиите не се постига."