На 13 ноември премиерът Бойко Борисов ще се срещне с колегата си Владимир Путин, който идва на визита в България.

По думите на Борисов, срещата е насрочена за неработен ден - събота, за да може двамата премиери да имат време да си поговорят достатъчно за енергийните проекти АЕЦ „Белене", „Южен поток", за цената на газа и други теми, които премиерът определи като важни.

„Знаете, че България беше държавата, която имаше най-добрия пазар с изграден маркетинг в Русия за вина, цигари", подчерта премиерът. Бойко Борисов изтъкна, че имаме изграден пазар и в областта на леката и хранително вкусовата промишленост.

В момента в Русия пият френски вина и забравиха нашите продукти, посочи още Борисов. По думите му, това е естествен пазар за България.

Защо сме го изоставили на големите западни компании?", пита премиерът. „Нима има по-хубаво от българското вино? Защо да не пият българско вино?," допълни Борисов.

„Аз искам да вдигна стокообмена на нива, какъвто е бил в годините, в които сме работили с тях добре. Това е чист бизнес, чиста икономика и свежи пари за държавата", коментира министър-председателят.

„Виждате Саркози и Меркел през месец се срещат с Медведев и Путин и си правят бизнес за техните си държави, ние готов пазар, от нас разработен, с наши продукти и наши пари като маркетинг сме го подарили", подчерта премиерът.