Разпадат се системни партии. Разпадът в ДПС дори е опасен. Има много български мюсюлмани и от двете страни. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в Шумен.

Ако няма стабилно правителство, разпадът на държава е виден. Както се разпадат политическите партии, така ще се разпадне всичко, подчерта той. Според него единственият начин политическата класа да си върне доверието на избирателите е да се интересува от проблемите на хората и как да ги реши.

По думите му на изборите на 27 октомври хората трябва да излязат и да гласуват. Борисов подчерта, че в противен случай в парламента може да влязат много малки партии, което е пълна загуба на гласове. Според него те не правят нищо, освен да говорят "анти". Лидерът на ГЕРБ е категоричен, че последните четири години са пропилени.

Той посочи, че е забранил на ГЕРБ да се интересува от ДПС. Като не се състави правителство, видяхме какво прави служебната власт - подписва договори, по които плащаме 1 млн. лв. на ден. Това, което изкарваме от Балкански поток, го връщаме обратно, поясни Борисов.

Борисов обеща пак да спаси българите

Борисов обеща пак да спаси българите

Ако българите излязат да гласуват, нямало значение какво се случва в ДПС и БСП