Ако не направим стабилно управление, на България ще се гледа несериозно, ще уплашим и партньорите. За това предупреди в Бургас лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от БНТ.

По тази причина той призова българите да излязат и да гласуват.

По негови думи след 27 октомври трябва да се състави стабилно правителство.

Относно процесите в ДПС и в БСП Борисов изтъкна, че ако българите излязат да гласуват, няма никакво значение какво се случва в двете партии.

След като тази сутрин двете крила на ДПС накараха Централната избирателна комисия да проведе извънредно заседание, за да реши как да регистрира Движението за участие в изборите, лидерът на ГЕРБ препоръча темата да се отнесе към служебния кабинет, министър Росен Карадимов и самата ЦИК.

Той настоя партиите да си се оправят вътре в тях, а не през институциите.

Борисов: ГЕРБ с право излъчват най-силния кандидат за еврокомисар

Борисов: ГЕРБ с право излъчват най-силния кандидат за еврокомисар

Нормално било партията победител на евроизборите да има предимство

В сглобката аз бях гарант, че ще им се случи промяната на Конституцията. Към тази Конституция и тези служебни правителства отговорност носят ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС, защото ние променихме Конституцията. Ние носим отговорност, такава е истината", призна Борисов.

Той посочи, че ще свика Изпълнителната комисия на ГЕРБ, която да реши дали водещи кметове на партията да бъдат издигнати за водачи на листи.

Според него България не е закъсняла с номинацията си за еврокомисар.

По думи на Борисов в момента проблем номер едно е миграцията.

"Бяхме пример за нулева миграция. Ние без Турция това не може да го свършим. Договорът с "Боташ" не е добър, когато имаш некадърни правителства. Аз съм човек, който спазва договорите и затова, като говорим с Република Северна Македония, казваме, съседи, спазвайте си договора. Но така или иначе плащаме стотици милиони, ще го отрегулирам веднага процеса и няма да допуснем нелегална миграция в България и ще ви спасим пак", увери Борисов.

Първан Симеонов притеснен от етнизация на конфликта в ДПС

Първан Симеонов притеснен от етнизация на конфликта в ДПС

Делян Пеевски може да разчита на много сериозен вот