Ако нещо ми е по-скъпо от стабилността, то това е етническата толерантност на хората, спокойствието, мирът и те нямат цена.
Това заявява, цитиран от Фокус, премиерът Борисов по повод инцидента пред джамията.

Винаги съм благодарил на „Атака" и на останалите депутати, които са ни подкрепяли в парламента, изтъква премиерът, като подчертава обаче, че не иска по никакъв начин да се спекулира и да се извиват ръцете му, че мнозинството в парламента е толкова важно, че ГЕРБ да може да търпи и да преглъща подобни действия.

Дълбоко в себе си съм вярвал и съм подкрепял правото на всеки човек сам да определя своите религиозни възгледи и много пъти съм казвал, че всеки български гражданин може сам да определя къде да се моли - дали в църква, дали в джамия, дали в синагога, дали в католически храм или където и да било, изтъква още премиерът.

По думите му, всеки иска да спечели президентските избори, но това не бива да става на гърба на народа, нито на базата на религиозните убеждения на хората.

По повод заплахите на Сидеров, че ще стане опозиция Борисов припомни, че управляващите са поели ангажимент и затова не са направили коалиция.
И се надявам на ангажимента на политическите партии, които ме подкрепиха в деня, когато ние съставихме правителство на малцинството в най-тежката финансова криза, заявява още Борисов.