Служебни правителства трябва да има само в супер екстремен случай. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от БГНЕС.

По думите му две години и половина страната е била управлявана от знайни и незнайни министри. Той бе категоричен, че всички тези кабинети са били посочени от един човек - президента. Борисов бе категоричен, че това е диктатура.

Ние сме парламентарна република. Когато има избори за, той се избира. Радев да ходи да представлява държавата и да обединява народа, а не политическа партия, подчерта лидерът на ГЕРБ.

Според Борисов на Радев му харесва да управлява еднолично. Той нападна служебните правителства на държавния глава като ги обвини за хаоса, инфлацията и високите цени на горивата.

Лидерът на ГЕРБ посочи, че парламентът работи по-добре от всякога, защото партиите работят в екип. Учим се взаимно на компромиси, това е демокрацията. От приемането на бюджета е видно, че всеки прояви разум, поясни Борисов.

Бившият премиер изтъкна, че партията му е направила отстъпки. Той увери, че следващия бюджет ще е много по-добър. Дадохме 560 милиона повече за образование, милиарди повече има за пенсионерите, повече пари за МВР, ДАНС, армия, Спешната помощ и при 3% дефицит.

По отношение на конституционните промени Борисов заяви, че тази дискусия се води от години. Той подчерта, че след като ГЕРБ се е намесила в темата са били направени нови предложения. Лидерът на ГЕРБ добави, че конституционните промени се правят по бавната писта. Ако трябва да се прекроява нещо, то ще бъде направено, каза още Борисов.

ПП/ДБ, ГЕРБ и ДПС внесоха проекта си за промени в Конституцията

ПП/ДБ, ГЕРБ и ДПС внесоха проекта си за промени в Конституцията

И трите политически сили са се обединили около идеята 24 май да замени 3 март като национален празник