Министър-председателят Бойко Борисов тръгна на инспекция въпреки дъждовното време и дори отказа предложен чадър, който да го пази. Посредством своето чувство за хумор Борисов обясни, че не му трябва чадър, тъй един дъжд не би трябвало да го плаши, особено при положение, че се готвят да го целят с яйца.

Пред синдикалните лидери Пламен Димитров и Димитър Манолов, съответно КНСБ и КТ "Подкрепа" премиерът обясни основни параметри, които се подготвят в Бюджет 2021 - пенсиите, заплатите на учителите, помощта 60/40. От кратките включвания на синдикалните лидери стана ясно, че се подкрепят мерките на правителството и като цяло синдикатите са доволни от представяните параметри. 

Сега сме в условията на пандемия и икономическа криза, затова си позволяваме да отпускаме повече пари, каза Борисов и подчерта, че в продължение на 11 години всяко негово правителство е държало бюджета на излишък и "никой не може да ме обвини в предизоборно харчене".

Правителството ще отпусне и 5 млн. лв., за лекарството "Ремдесивир" като запас. Решението ще бъде взето на утрешното заседание на кабинета, а новината обяви премиерът Бойко Борисов. Припомняме, че именно с това лекарство американският президент Доналд Тръмп се похвали, че е лекуван. 

Заедно с Борисов са министърът на финансите Кирил Ананиев и енергийния министър Теменужка Петкова, а самото пътуване има за цел да покаже мястото, където ще се изгради 7-ми реактор на АЕЦ "Козлодуй".

Борисов разкри, че вече има издадена оценка за въздействие върху околната среда, с което проектът може да започне. На въпрос ако "котка мине път" на проекта, Борисов заяви - "ние сме длъжни да имаме резервен план", макар и да не уточни какъв е този резервен план на правителството.