Дали ще спрат компроматите или не, това просто не ме интересува, заяви премиерът Бойко Борисов, помолен да коментира дали с искания вот на доверие очаква да спре компроматната война.

Запитан какъв знак е решението му за вота той отговори: Не могат по никакъв начин да ни подчиняват, да ни изнудват.

Министрите са спокойни за вота на доверие, искан от премиера Бойко Борисов.
Още...

Министър-председателят коментира, че за 4 години правителството на ГЕРБ ще остави съоръжения като метрото, околовръстния път, магистралите „Люлин" и „Марица", както и завода за боклук.

Затова искат да ни отклонят, категоричен е той.

За пример Борисов посочи магистрала „Люлин", която „при предишното управление е била плувен басейн за крокодили, а сега е един прекрасен проект."

Ако направим магистрала „Хемус", ще ни направят почетни граждани на Варна и ще ни дадат по един парцел на морето.

Това ги влудява, това ги мъчи, категоричен е премиерът Борисов, който заедно с представителя на Еврокомисията Карстен Расмусен и министрите Томислав Дончев и Росен Плевнелиев инспектираха магистрала „Люлин".

Ако направим магистрала „Хемус", ще ни направят почетни граждани на Варна и ще ни дадат по един парцел на морето, заяи министър-председателят.

Знаем къде да взривяваме, ако гърците ни нападнат. Ако НАТО ни атакува, също знаем как да отговорим.

Относно проблемната магистрала „Люлин" на госта от Брюксел премиерът обясни, че трасето се намира на стратегически терен, а преди години военните направили проучвания на пернишкия регион.

Знаем къде да взривяваме, ако гърците ни нападнат, обясни Бойко Борисов и допълни, че ако НАТО ни атакува, също знаем как и откъде да отговорим на вражеския удар.

Ние ви даваме парите, а вие за какво мислите, коментира Карстен Расмусен.

По думите му магистрала „Люлин" е най-стратегическият от проектите, финансирани със средства от предприсъединителните програми. През 2008 година този проект ни изпълваше с отчаяние, защото беше до никъде, посочи още европредставителят.

Борисов в стенограма от заседанието на кабината:
Няма да се дам на една шайка разбойници
Още...

Министър-председателят допълни, че когато всички магистрали у  нас са готови, той и Росен Плевнелиев могат свободно да се пенсионират.

Държавата спаси магистрала „Люлин", заяви от своя страна регионалният министър Плевнелиев и подчерта, че магистралата е символ на неправилно управление на еврофондовете.

Той убеди Расмусен, че страната ни категорично ще си върши работата и обясни, че още отсега може да се движат коли по магистралата, но има довършителни работи относно сигурността на шофьорите.

На 15 март ще бъде пуснато в експлоатация платното от Перник към София, а през май цялата магистрала ще бъде открита.

Премиерът Борисов не пропусна да запознае госта си и с друга ключова за страната ни магистрала, като отсече: „Оттук започва магистрала „Струма."

Подготовката да започне ние ще намерим парите, коментира Расмусен и допълни: „Виждам, че няма да загубите нищо от евросредствата. Не бяхме прави да ви предупреждаваме."

Евроинспекторът добави, че е доволен от етапа, на който се намира магистрала „Люлин."

„Ако сега трябва да слагам приоритети, приоритет за България ще е „Струма", каза Борисов и покани Расмусен през лятото заедно да инспектират строителството на „Тракия."

ЕК реши, че ви подкрепяме за "Тракия." Убедени сме, че нещата ще вървят добре, подчерта наблюдателят от Брюксел.