Тежък Великден ще е. Това са очакванията на министър-председателят Бойко Борисов.

Ние единствените не си затворихме църквите в света. Дано има добър знак за това. Призовавам всички да си останат вкъщи", каза премиерът Борисов пред журналисти след като направи инспекция на проекта за разширение на газопреносната инфраструктура на "Булгартрансгаз" ЕАД от българо-турската до българо-сръбската граница.

"Пазете се! Единственото сигурно е дистанция. Светът доказа, че няма имунитет", призова премиерът присъстващите журналисти и отново се обърна към гражданите с призив да си стоят вкъщи.

По повод спазването на противоепидемичните мерки в страната във връзка с разпространението на коронавируса премиерът Борисов припомни пред медиите ниската заболеваемост у нас. Министър-председателят посочи, че с въведените мерки се цели единствено опазване здравето и живота на хората. "Благодарение на тези мерки имаме най-малко заболели. Целта ни е да се запазим живи. Другото ще го насмогнем. Стараем се много. Дотук сме прави, безспорно", заяви премиерът и запита реторично какво не са направили до момента. Той подчерта, че непрекъснато умоляват гражданите, молят ги да спазват мерките и препоръките на щаба.

И на Борисов много му се искало сутрин в 7.30 Мутафчийски да му препоръча разхлабване на мерките, но това не се случвало.

Борисов е сигурен обаче, че след като отмине здравната криза, ще наваксаме икономически и ще се възстановим.