2 млрд. са парите, които не стигат в бюджета. Това ни очаква, заварихме много нередности. Това каза от новия си кабинет министър-председателят Бойко Борисов, цитиран от БНТ.

Антикризисните мерки, които предприема правителството на ГЕРБ, целят да се компенсира липсата в бюджета с европейски пари, да се ревизират договорите и да се установи от къде изтичат пари.

Борисов обяви, че трябва да бъдат запушени всички рекички, канали и поточета, от които изтичат пари - "дори капките трябва да запушим", за да стигнат парите, категоричен бе премиерът, който призна, че все още не може да свикне с това обръщение към него.

Борисов обясни, че вече са спестени средства от администрацията със сливането на министерствата и намаляването на броя се на зам.-министрите, които в най-тежките министерства ще бъдат 3.

Огромно перо ще бъдат и зам. областните управители, ще се съкращава администрация и няма защо да ми се сърдят, добави той.

От днес безработицата отива на 8%, отбеляза още премиерът Борисов, позовавайки се на информацията, с която се е запознал днес. По думите му това се дължи не толкова, на загубата на работа в страната, а на огромния приход на семейства от чужбина.

На въпрос дали пенсионерите и държавните служители трябва да се притесняват за доходите си Борисов заяви: Всички трябва да се притесняват, ако не се стегнем да работим много

Лидерът на ГЕРБ също така подчерта, че пенсиите са вдигнати от 5 юли - Сиреч аз ще им плащам пенсиите. Всъщност ние вдигаме пенсиите, а не кабинетът на Станишев, добави с усмивка Борисов.

Относно препоръките за борба с корупцията от последния доклад на ЕК Бойко Борисов обясни, че корупцията е в управляващите.

Сиреч трябва да направя така, че моите хора да не бъдат корумпирани и да не крадат, обясни новият премиер.