"За мен като лидер на партията е важен един резултат и той е безапелационната победа над БСП. Дали ще се опитат сега с мимикрия като гущери с опашките и хамелеони да водят пазарлъци с други партии, не ме интересува".

Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти в централата на партията след края на изборния ден.

Според Борисов БСП е много интересна партия, защото иска субсидии, а като дойдат избори - нямат кандидати. "Мая Манолова беше на зелен фон. БСП в София губи два пъти от ГЕРБ и за какъв кмет, за какви пет лева говорят те без общински съветници. Представяте ли си кмет с половината от градската десница, а другата половина от нас. Те си играят с демокрацията", недоумява премиерът.

"Пожелавам на тези политически партии, които се наричат опоненти да си издигат кандидати, а не да тичат да припознават някого за кандидат. Грубо нарушаваха изборния ден и толкова хейт толкова целенасочено само в един кандидат, но това е демокрацията.", нападна премиерът опозицията.Борисов счита, че десните хора се демократи и ако те считат, че "тези кукувици са промяна, Костинбродска промяна, ако БСП с половината на гласовете на ГЕРБ е промяна - да я подкрепят и да им е честито".

На въпрос обаче уверен ли се чувства в победата, премиерът се ядоса и заяви, че няма нищо сигурно в живота с изключение на "Орландовци".

Той благодари на всички избиратели за подкрепата. Според него всички обичат да говорят за промяната, но промяната започнала от ГЕРБ. Борисов поздрави останалите кандидати за кмет за добрия резултат, но дали ще подкрепят Фандъкова - това той оставя на съвестта им.

Според него безапелационната победа над БСП означава стабилност на управлението. Премиерът Бойко Борисов запита журналистите защо му задават въпроси за тежък балотаж следващата седмица, тъй като след направените промени в ГЕРБ резултатите били по-добри. "След промените, които направихме в ГЕРБ, резултатите са повече от добри и факт е, че навсякъде два пъти или повече побеждаваме основния ни политически опонент БСП и то за кой ли пореден път", похвали се министър-председателят.

Борисов заяви, че там, където има балотажи, ще остави щабовете да работят както и досега, без да им се меси.

Борисов беше категоричен, че по никакъв начин не се е усетила липсата на Цветан Цветанов. "Да, липсва ми, но винаги съм казвал с мен или без него петелът ще съмне", заяви министър-председателят, според когото цялата предизборна кампания била водена мъдро от всички политически партии, с изключение на едва или две. Той посочи, че в партията няма цветанови хора, а и да имало - те си заминавали. Борисов похвали работата на структурите и изпълнителната комисия и заради това, че това била най-евтината кампания на управляващите.

Премиерът Борисов благодари и на Господ за това, че го е подкрепил за кой ли пореден път срещу "тези лоши хора", защото точно тези, които са най-корумпирани и най-крадливи имали претенцията да бъдат промяна. "Просто толкова са забавни", отсече премиерът и благодари още веднъж за подкрепата на избирателите.

Според него коалиционните му партньори от ВМРО са с много добри резултатите на местните избори.