Между първо и второ четене (на Закона за хората с увреждания - б.р.) ще приемат социалният министър Бисер Петков да си отговаря за Съвета (Съвета за хората с увреждания - б.р.). Искахме да е по-високо нивото, за да се върши повече работа. Това заяви премиерът Бойко Борисов след като наблюдава военното учение "Тракийски меч 2018" на полигона Ново село.

Валери Симеонов оглавява Съвета за хората с увреждания

Валери Симеонов оглавява Съвета за хората с увреждания

Социалната комисия прие единодушно Закона за хората с увреждания

Той коментира и приетите два закона в същото време в парламента Закон за хората с увреждания, както и Закона за личната помощ. "Видяхте и бюджета - 150 милиона лева допълнително. Това, което сме поели като ангажимент, се прави в срок", каза още министър-председателят.

Запитан за това, че протестите продължават, Борисов отговори: "В рамките на демокрацията не мога да кажа кой да протестира и кой - не. Това, което сме приели, Министерският съвет и Народното събрание, обещаното е изпълнено в пълен обем, в пъти повече, отколкото по време на управление на БСП", допълни премиерът Бойко Борисов.

Относно наблюдаваното учение Борисов заяви, че страната ни води балансирана политика на мир, на дружба и на сътрудничество на Западните Балкани.

"За първи път в учението "Тракийски меч" участват всички страни - САЩ и 9 балкански държави, което показва много добра координация и уеднаквяване на тактическите действия", каза Бойко Борисов.

Многонационалното учение "Тракийски меч - 2018" на Силите за специални операции на страните-членки на инициативата В-9 от Югоизточна Европа бяха наблюдавани от командирите на Силите за специални операции, военните аташета на държавите-участнички и посланици.

Относно инвестиционните проекти за армията премиерът каза: "Знаете, че за съжаление м.г. им дадохме пари, бях поел ангажимент за казармата в Црънча, но какво проектираха, какво направиха - накрая върнаха парите в бюджета. Продължава да стои въпроса. Ако новото формирование стане бързо, парите ще им ги дадем директно. Изпълнили сме си обещанието, но казарма няма. Това искам да се поправи - когато се случи".