Бойко Борисов отново изрази неодобрение за позицията на Синята коалиция срещу министерския пост на Божидар Димитров.

Борисов изтъкна, че Божидар Димитров е мажоритарен победител в тежкия район Бургас, където събира повече гласове от кандидатите на „Атака" и Синята коалиция, и подчерта, че вотът на хората там е важен.

На всички е ясно, че да коментираме министъра без портфейл, а не останалите министри е несериозно и тенденциозно", каза Борисов.

По думите му вчера е провел разговор с Мартин Димитров и изрази надежда в Синята коалиция да разберат, че не би трябвало така да постъпват.

Още от Борисов:
Българската държава е платила около 100 млн. долара за освобождаването на медиците ни в Либия
                     Още...

„Аз съм работил в опозиция на сините в София четири години, свикнал съм на номерцата им, надявам се повече да не го правят, повече разчитам на Мартин Димитров - да вземе да се еманципира и да не тръгне по същия път", добави Борисов.

Запитан как е избрал министъра на икономиката, Борисов заяви категорично, че Трайчо Трайков е професионалист и подчерта, че отговорността е на премиера.
Борисов добави, че Трайчо Трайков ще бъде наблюдаван как работи и „ако се справя добре - заставаме зад него, ако не - търсим друг вариант".

Според Борисов министерството няма да е прекалено голяма структура с включването на туризма. Той съобщи, че ще има заместник-министър по туризма.

Борисов посочи, че заместник-кметът Минко Герджиков ще е изпълняващ длъжността кмет на София до провеждането на частичните местни избори.

На въпрос ще продължи ли да отделя толкова внимание за София след избора му като премиер Борисов посочи, че дължи това на избирателите.
"Няма да оставя София като Станишев, защото това е саботаж", каза той.

Борисов посочи, че въпреки освобождаването на Азер Меликов от Надзорния съвет на "Информационно обслужване" ЕАД ще има ревизия в дружеството, тъй като и това е обещано на избирателите.

ГЕРБ е за разсекретяването на всички досиета, тъй като те са опасни както по времето на управлението на СДС, когато бяха тайни, каза Борисов.
Тогава могат да те изнудват, с какво ще изнудват сега Божидар Димитров, след като е известно, че е бил агент, допълни

Днес Бойко Борисов откри спортна площадка в 78-о училище в Банкя.