"Не знам какво ще предложи утре Доналд. Тази вечер ще говорим и за Турция. Пред публиката е по-добре да кажеш каквото иска да чуе - антитурция печели аудиторията, но Турция е най-големият съсед и на България и на ЕС", коментира премиерът Бойко Борисов относно пред медии в Брюксел, където е по повод заседанието на Европейския съвет.

Меркел: На този етап няма да прекратяваме преговорите за еврочленство с Турция

Меркел: На този етап няма да прекратяваме преговорите за еврочленство с Турция

Според Меркел в Турция се извършват несправедливи арести

По негово мнение споразумението с Турция не трябва да се пипа. "Отношенията трябва да се запазят. Темата Турция в ЕС е нелепа, но отношенията са друго", отсече премиерът.

"Ако прекратим отношенията, България ще стане южен фланг на НАТО", обясни Борисов и добави, че така цялата концепция за отбраната на България и съюза се срива.

Борисов защити интересите на българската диаспора пред Тереза Мей

Борисов защити интересите на българската диаспора пред Тереза Мей

Подготвяме максимална приемственост с Естония, увери Борисов председателя на Евросъвета

"Искаме всички народи на балканите да усетят тази перспектива", коментира премиерът темата за приобщаването на Западните балкани.

Заедно да вървят тези страни, иска премиерът. Той изтъкна, че същото важи за Косово и за Сърбия и че се надява политическите елити там да го разбират.

"В България много хора грешно разбират председателството", коментира Борисов. По негово мнение българите сс останали с впечатление, че ние ще командваме.

"Целта ни на всички е, мисля все повече колеги го разбират, че макар малко да започнем със всички държави, за да усетят перспективата", увери премиерът.

"Разводът винаги е проблем за децата. Особено когато става дума за имоти и пари", коментира министър-председателят относно Брекзит и добави, че именно за това става дума.

Усещането на Борисов е, че много трудно ще се постигна разбиране. Премиерът не очаква консенсус с Тереза Мей. Той иска да се вкара прагматизмът в решенията.

Таско Ерменков пита за втория братовчед на Борисов

Таско Ерменков пита за втория братовчед на Борисов

Уж ГЕРБ дойдоха с това, че те не са като другите, а правят същото, недоволен депутатът

Относно обвиненията от страна на Таско Ерменков, че шефът на Държавната агенция за разузнаване може би е втори братовчед на Бойко Борисов, премиерът категорично отрече.

"Вчера един ахмак казал, че Драго ми бил братовчед", възмути се Борисов и призова медиите да проверяват такава информация преди да я публикуват. "Оставете ахмаците нека си говорят", зави премиерът.