И премиерът Бойко Борисов попадна в обсега на червената антироднинска атака. Защо никой не задава въпроса и докога ще си мълчим, че Бойко Борисов е бил съдружник с Пашата, че са работили заедно с Маргините в една фирма, попита социалистът Таско Ерменков в парламента, след като ГЕРБ захапаха левицата за брата на червения депутат Георги Стоилов.

БСП връща дарените от брата на Георги Стоилов 400 лв.

БСП връща дарените от брата на Георги Стоилов 400 лв.

Колегиално, като партийни другари, ПГ на БСП застава зад него

Тон на престрелките дадоха първи именно от БСП и целият пленарен ден бе белязан от обстрели за назначения от ляво и от дясно.

ГЕРБ пита дали Стоилов е правил дарения за предизборната кампания на левицата

ГЕРБ пита дали Стоилов е правил дарения за предизборната кампания на левицата

Емил Христов от ГЕРБ защити кметския наместник на село Ресиманово, Светла Тенева

Дали случайно шефът на Държавната агенция за разузнаване не е втори братовчед на Бойко Борисов, попита още червеният депутат. "Попитайте го дали е вярно. Аз не казвам вярно ли е, или не е вярно, и аз питам - дали на Бойко Борисов не му е втори братовчед директорът на ДАР. Нека да отговори, може пък да не е вярно това", призова Ерменков медиите.

Попитан ще излезе ли Иван Костов прав, че всички сме братовчеди, Таско Ерменков отговори: "Нещо повече, колегите от ГЕРБ я доразвиха тази тема, че някои са даже и първи."

"Аз се притеснявам, когато хората, вместо да извадят аргументите защо назначават роднини, които разпределят обществен бюджет, защо в държавата имаме такива връзки, които се наричат шуробаджанашки, защо вместо да се занимаваме с важните проблеми, как да изкореним корупцията, колегите от ГЕРБ профанират нещата", продължи с разсъжденията социалистът. Започнаха с чистачка от социално заведение и шофьор на катафалка, сега се борят с брата на Георги Стоилов, анализира червеният депутат.

Ние сме да се изчистят най-накрая взаимоотношенията между политика и бизнес, поиска Таско Ерменков. Той постави и медицинска диагноза на управляващите. "Нали уж ГЕРБ дойдоха с това, че те не са като другите, а правят същото нещо. И ни казват - понеже вие го правите, и ние ще го правим. Това е поредната шизофренична ситуация в ГЕРБ", убеден е той.