ПГ на БСП застава зад депутата си Георги Стоилов, чийто брат бе хванат при акция на ГДБОП в Русе.

Червените съзряха атака от страна на герберите. Стоилов и брат му нямали обща фирма, както стана на брифинг на червените в Народното събрание. Братът на Георги Стоилов не е участвал в обществени поръчки и не е разпределял обществен ресурс, поясни Таско Ерменков.

Всеки отговаря за собствените си действия, заяви Таско Ерменков.

Припомняме, още вчера депутатът Георги Стоилов бе изслушан от Изпълнителното бюро на партията и получи подкрепа, днес депутатът беше изслушан и от парламентарната група. В събота спецчасти нахлуха в заведения и заложна къща в Русе, които са собственост на брата на Стоилов - Илия Стоилов. Той бе и арестуван в рамките на операцията.

Георги Стоилов няма елемент на съучастие, защити го Ерменков и подчерта, че цялата парламентарна група застава зад Георги Стоилов. Колегиално, като партийни другари заставаме зад него, посочи Ерменков.

Левицата също така ще върне дарението от 400 лв, което е дадено на партията от Илия Стоилов. Ерменков подчерта, че сумата не е 400 000 лева, а само 400 лв.

ГЕРБ пита дали Стоилов е правил дарения за предизборната кампания на левицата

ГЕРБ пита дали Стоилов е правил дарения за предизборната кампания на левицата

Емил Христов от ГЕРБ защити кметския наместник на село Ресиманово, Светла Тенева

Едновременно с това на брифинга БСП нападнаха премиера Бойко Борисов с обвинението, че не се бори ефективно с корупцията.

От БСП разкриха корупция в министерство на транспорта. Те припомниха, че през май тази година за зам.-министър на транспорта бе предложен Ангел Попов. Срещу него има бунтове от страна на бранша. Той събирал пари от превозвачите за издаване на разрешителни.

Въпреки че сигналът е подаден до премиера, шест месеца от тогава Попов продължава да е заместник-министър на транспорта, посочи Георги Свиленски и попита дали министър-председателят е сезирал българската прокуратура.

Ако не го е направил, червените са готови да сезират главния прокурор. Нищо няма да ни спре, закани се и Таско Ерменков, който беше категоричен, че левицата ще се бори с шуробаджанащината и калинките.