От ГЕРБ поискаха да знаят дали Илия Стоилов е правил дарения за предизборната кампания на левицата.

Пред журналисти в парламента депутатът Емил Христов от ГЕРБ защити кметския наместник на село Ресиманово Светла Тенева, съпруга на кмета на община Раднево - д-р Теньо Тенев.

БСП вярва на депутата Стоилов, че не участва в бизнеса със заложни къщи

БСП вярва на депутата Стоилов, че не участва в бизнеса със заложни къщи

Стойнев: Отмина времето, в което някой трябва да носи отговорност за роднините си

Като аргумент Христов изтъкна, че тя е била назначена като такава още в далечната 2004 г. (Справка в сайта на Община Раднево показва, че кметът на община Раднево д-р Теньо Тенев също е бил кметски наместник на въпросното село в периода 1999 - 2000 г, след което - ветеринарен лекар).

Христов коментира пред журналисти: "Вярно е, че съпругата на кмета на Раднево е кметски наместник, обаче не е назначена от него, а е назначена 2004 г. още от покойния Нончо Воденичаров и досега нито един кмет не я е сменял. Срещу нея никога не е имало никакви обвинения, не е имало сигнали, не е имало проверки. Напротив хората винаги са я харесвали и са я подкрепяли. Трябва ли при това положение - този, който работи в интерес на хората, да бъде сменен само защото е роднина на някой от управляващите в общината. Не мисля, че това може да се приеме като укоримо поведение. Просто трябва хората, които работят да бъдат оставени да работят. Освен това г-н Стойнев явно не познава добре нещата в региона", заяви Христов.

Той попита Драгомир Стойнев в качеството си на заместник-председател на парламентарната група, как е била финансирана предизборната кампания на БСП.

На въпрос свързан с намека от страна на левицата за политически елемент при акцията в Русе - Христов заяви, че борбата с престъппността е продиктувана единствено от желанието на правителството да се бори с тази престъпност.

Спецсъдът остави в ареста шестима от задържаните при акцията в Русе

Спецсъдът остави в ареста шестима от задържаните при акцията в Русе

Двама са били освободени

"Всякакви внушения от страна на БСП в този момент са просто стремеж да избягат от истините", допълни той.

На въпрос дали от ГЕРБ разполагат с данни, че са правени дарения, Христов посочи: "Най-вероятно са правени. Ние искаме да чуем позицията на БСП. Нека да направим справката докрай и да чуем позицията на БСП. Нашите сведения са, че до този момент - да има".