Депутатът Георги Стоилов бе изслушан от Изпълнителното бюро на партията и на този етап няма основание да се съмняваме в неговите думи. Това коментира пред журналисти в парламента зам.-председателят на ПГ на БСП Драгомир Стойнев. Той бе категоричен, че в сряда депутатът Георги Стоилов ще бъде изслушан от парламентарната група.

Припомняме, казусът с евентуалното му отстраняване от парламента бе предизвикан заради арестуването на неговия брат - бизнесменът Илия Стоилов по време на акция на ГДБОП в Русе като ръководител на организирана престъпна група за изнудване и рекет.

ГЕРБ пита дали Стоилов е правил дарения за предизборната кампания на левицата

ГЕРБ пита дали Стоилов е правил дарения за предизборната кампания на левицата

Емил Христов от ГЕРБ защити кметския наместник на село Ресиманово, Светла Тенева

Илия Стоилов е собственик на заложни къщи. Пред медиите депутатът Стоилов коментира, че не се срамува от нито едно свое действие. "Надявам се това да не е политическа поръчка. Утре ще има заседание на парламентарната група, в което аз ще се съобразя с всяко действие на моите колеги", коментира още Стоилов.

Относно изслушването в Изпълнителното бюро на партията Драгомир Стойнев коментира, че колегата му Стоилов е декларирал, че няма никакво отношение към действията на своя брат.
"Той бе категоричен, че никога не са имали бизнес отношения и техният живот се е развивал по различни пътища. Ние не можем да упрекваме някого за това, което е правел брат му", коментира Драгомир Стойнев. Той бе категоричен, че на този етап нямат причина да се съмняват в неговите думи.

Драгомир Стойнев също изрази надежда зад тази акция да не стои и политически елемент. Той бе категоричен, че в случая не може да става и дума за шуробаджанащина, в каквато от доста време от левицата упрекват ГЕРБ. Стойнев даде нов пример за шуробаджанащина на ГЕРБ - този път с кмета на община Раднево - г-н Тенев, който назначил жена си за кметски наместник в село Рисиманово.

Спецчасти нахлуха в заведения и заложна къща на брата на БСП депутат
Обновена

Спецчасти нахлуха в заведения и заложна къща на брата на БСП депутат

Русенският депутат Георги Стоилов

"Ето това е кметът и кметският наместник да седят и да разпределят държавни и общински пари. Едното няма нищо общо с другото. Отмина времето, в което някой трябва да носи отговорност за постъпките на свой роднина. Всички трябва да бъдат равни пред закона", допълни Драгомир Стойнев.