Ние сме живи и сме на фронта, и се бием с тази тройна коалиция. Така неформалният лидер на ГЕРБ и кмет на София Бойко Борисов определи настоящото поведение на партията си, както и нейното бъдеще в политическия живот на страната в предаването „На четири очи" по Нова телевизия.

Като основна задача на ГЕРБ той посочи предстоящите местни избори, на които ГЕРБ, по думите на лидера си, ще се изправи сама срещу тройната коалиция.

Борисов каза още, че никога не е имало колебание дали ГЕРБ е дясна и дясно центристка партия, като даде за пример факта, че в Европейската народна партия депутатите от ГЕРБ са били приети изключително радушно и с уважение. Благодариха ни, че ние вкарваме повече депутати в ЕНП, европейското дясно, отколкото е имало преди, допълни Борисов.

Той каза категорично, че дясното пространство не е празно, но отказа да коментира в частност съдбата на другите десни партии, тъй като те вече не съществуват.

Бойко Борисов каза още, че не е съгласен с думите на президента, че Станишев е силен премиер. Според Борисов БСП в момента е „марионетка на ДПС", като даде пример с освобождаването на Румен Овчаров и това, че и до този момент БСП не е посочила следващия министър.

Ще се видим на избори, с дупето на Азис напред" - така Бойко Борисов отговори на въпрос на водещата, свързан с определението, дадено на неговата политика като „куха". По думите на Бойко Борисов политикът Станишев вече е „паднал" и то защото не е изпълнил нито едно от дадените обещания.

По отношение на третия участник в коалицията - НДСВ - Бойко Борисов не коментира случващото се в партията от последните дни. „Те са все в болка и страдание. Много ги боли от това, че са в тази тройна коалиция, но ще стоят до край", каза Борисов, като обясни, че тази позиция на НДСВ се дължи на създадените от номенклатурата на партията гласове, които обаче ще бъдат загубени на следващите избори.

„Да си стоят в коалицията и да си траят, да не се бъркат особено в ГЕРБ", категорично отсече в типичния си стил Борисов.

Борисов не веднъж подчерта, че хората искат промяна, и то коренна промяна, затова и ГЕРБ печели голяма подкрепа в цялата страна. Лидерът на ГЕРБ беше категоричен, че ГЕРБ следва повелите на времето и отговаря на желанието за ясна промяна сред българите.

Моята мечта си беше да съм шеф на полицията. Това, което правя сега, не ми е по душа, по душа ми беше МВР. Това, което правя в момента, е по нужда, а проектът ГЕРБ беше необходим. Той нямаше да се осъществи, ако бях се кандидатирал за президент", каза още кметът на София.


Като бивш главен секретар на МВР той подкрепи идеята на премиера Станишев за създаване на отделна агенция за борба с корупцията. Борисов предупреди обаче, че законът трябва да бъде много добър, а човекът, който ще оглави тази агенция трябва да е изключително добре подбран, тъй като в неговите ръце ще се съсредоточи изключително много власт.

„Тогава би могло да има и борба с корупцията по високите етажи на властта", подчерта Бойко Борисов.