Бойко Борисов остава начело на ГЕРБ. Седмото национално събрание на партията единодушно с 943 гласа "за" прие преизбирането на бившия премиер за лидер на партията.

Заместник-председстелят на ГЕРБ Даниел Митов заяви, че всяка една армия се сплотява около генерала си и затова настоя Бойко Борисов да бъде преизбран за председател на ГЕРБ.

Вторият зам.-председстел на ГЕРБ Томислав Дончев заяви, че България се управлява от коалиция на омразата, където няма пресечна точка, свързващ и обединяващ елемент. Точно заради това резултатите от управлението били катастрофални. Промяна има, но тя не е за добро, посочи Дончев и настоя страната да бъде извадена от бремето на омразата.

По думите му ГЕРБ могат да управляват много по-добре страната. ГЕРБ трябва да бъдат много по-добри от другите, настоя Дончев.

Според него Бойко Борисов трябва да бъде преизбран начело на ГЕРБ, защото трябва опит, сила и лидерство.

ГЕРБ искат нови предсрочни избори през есента
Обновена

ГЕРБ искат нови предсрочни избори през есента

Настояват да се постави началото на края на управлението на президентската хунта

Новият стар лидер на ГЕРБ Бойко Борисов взе думата след преизбирането му като председател на партията от Седмото национално събрание на ГЕРБ. И аз като Вежди Рашидов чакам да се пенсионирам, но виждате какво става отвън, започна той. По време на война командирите не се сменят и затова Бойко Борисов предложи Томислав Дончев и Даниел Митов за зам.-председатели на ГЕРБ. Преизбирането им също бе единодушно прието от делегатите на националното събрание.

Една година мерки без коронавирус и завоювахме второто място в света по смъртност, каза Борисов във връзка с коронавируса. Сякаш народът си отдъхна от служебния здравен министър Стойчо Кацаров, посочи той и благодари на всички медицински специалисти, които работили на първа линия.

Седмото национално събрание на ГЕРБ избра за членове на ИК на партията - Делян Добрев, Йорданка Фандъкова, Живко Тодоров, Димитър Николов, Цвета Караянчева, Костадин Ангелов, Вежди Рашидов, Тодор Тодоров, Тодор Кръстев, Иван Тотев, Деница Сачева и Садъков. Борисов направи предложения и за контролната комисия - Тодор Главчев за председател и за членове: Михаела Крумова, Александър Койчев, Бранимир Георгиев, Любомир Перчинков, Галя Желязков и Георги Мараджиев.